Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново за съединителя....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Аз,доколкото разбрах,иде реч за пружината вътре в помпата.До сега не съм виждал помпа без пружина.След като си я разглабял,трябва преди монтажа да я напълниш със спирачна течност и като я монтираш,трябва да пуснеш сама да протече обилно през пробката за обезвъздушаване.Чак тогава се припомпва няколко пъти под налягане,иначе обезвъздушаване няма.
    самата помпа няма пружина и хода на помпата е не повече от 2см
    пружина има на самия педал,но няма начин когато смениш помпата да забравиш да сложиш пружината,защото просто нея не я пипаш,когато сменяш старата помпа с нова
    Самата пружина деиства само от средата на хода на педала,когато педала е в най-долно положение пружината на може да го върне горе
    И в крайна сметка педала щом не се връща,значи има въздух в системата
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Днеска и взех 15 лева на една - стои над педала на съединителя..........
      Да, но тя не го държи горе, когато има въздух в системата. Пробвал съм го. Когато го натиснеш при разкачен маркуч остава долу. Ако примерно се повреди на пътя (да кажем спука се маркуча) натискаш и педала остава долу. За да го върнеш трябва да го дръпнеш с крак. Е, вярно, че тогава остава горе, но пружината не може сама да го върне горе - трябва външна намеса.
      И за да не влизам в безсмислени спорове -при мен е така, ако при други е иначе - ОК.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
        Да, но тя не го държи горе, когато има въздух в системата.
        Е и аз не съм казал това.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Помпа без пружина вътре още не съм виждал,ама тоя гореупоменат х.й го ядох днес.Свалих всичко и след два часа,през които се чувствах много тъп,установих,че педала ми натиска прекалено много буталото на помпата и се получава така,че в един момент гумичките подминават отвора на входа и долния цилиндър,след като се върне,понеже всичко вече е наакано,педала си остава мъртъв,а нашего брата умрял от мизерия.Моята е от подписа,но принципа е същият.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Помпа без пружина вътре още не съм виждал,ама тоя гореупоменат х.й го ядох днес.Свалих всичко и след два часа,през които се чувствах много тъп,установих,че педала ми натиска прекалено много буталото на помпата и се получава така,че в един момент гумичките подминават отвора на входа и долния цилиндър,след като се върне,понеже всичко вече е наакано,педала си остава мъртъв,а нашего брата умрял от мизерия.Моята е от подписа,но принципа е същият.
            В неделя ще я донес да я видиш ако дойдеш
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

OK
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за всички изказани предположения.

Отидох при типа, който ми сменя помпата и заедно я обезвъздушихме (явно по-успешно от самостоятелния ми опит) и сега е значително по-добре Има леко потъване в началото като я запаля, но след малко каране и натискане се оправя и си се натиска хбаво от начало до край.

Иначе за изтичане на спирачната течност и аз се сетих, но не е това. И аз искрено се надявам да не е почнала лагерпомпата да се разваля, защото сигурно новата струва майка си и баща си, и още толкова за самата смяна... множко ще ми дойде.

Относно пружината в самата помпа... не знам дали има или не, но не мисля, че е от това, тъй като помпата е нова и поне като я разгледах си беше цяла и неразглобявана... Времето ще покаже... ако става по-зле, ще я заведа на някое по-добро място.

Още веднъж мерси за коментарите
                Alfa Romeo 156 1.6 TS

Comment

За колегите, които преди да сменят нещо са склонни да експериментират и да оправят проблема за 40 стотинки. Магазин за качествени гумички, маслоустойчиви има...
                  посока от "Руски паметник" по "Опълченска", подминава се "Сливница", след което има светофар на високото на булеварда. Пресечката е вдясно, но е еднопосочна. 30м навътре, в дясно, в една кооперация има въпросните уплътнения.
                  Но наистина носете уплътненията със себе си, първоначално реших да взема някой мм по дебели за по добро уплътнение и няма влизане...айде пак обратно.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                  Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

И аз имам проблем. Падна ми педала на съединитела и установих, че има теч от маркуча, който влиза в скоростната кутия. Може ли от него да губи налягане и да пада педала?
                    Благодаря предварително!
                    Колата е от подписа.
                    Alfa 156 1,6 TS ex
                    Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
                      И аз имам проблем. Падна ми педала на съединитела и установих, че има теч от маркуча, който влиза в скоростната кутия. Може ли от него да губи налягане и да пада педала?
                      Благодаря предварително!
                      Колата е от подписа.
                      след няколко обезвъздушаваня и вадене ислагане не маркуча в скоростите и на мен ми протече.
                      Погледни дали е от самия маркуч или от мястото,където влиза в скоростите(ако е от там) си смени О пръстенчетата и си ти,обезвъздушаваш и няма да имаш ядове.
                      Ако е от маркуча да знаеш,че е бая цифра,но може да го дадеш за рециклиране
                      Успех и дано е от о пръстенчетата,че е най-ефтино и можеш да се справиш сам
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от zdravik Покажи съобщение
                        Благодаря за всички изказани предположения.

Отидох при типа, който ми сменя помпата и заедно я обезвъздушихме (явно по-успешно от самостоятелния ми опит) и сега е значително по-добре Има леко потъване в началото като я запаля, но след малко каране и натискане се оправя и си се натиска хбаво от начало до край.

Иначе за изтичане на спирачната течност и аз се сетих, но не е това. И аз искрено се надявам да не е почнала лагерпомпата да се разваля, защото сигурно новата струва майка си и баща си, и още толкова за самата смяна... множко ще ми дойде.

Относно пружината в самата помпа... не знам дали има или не, но не мисля, че е от това, тъй като помпата е нова и поне като я разгледах си беше цяла и неразглобявана... Времето ще покаже... ако става по-зле, ще я заведа на някое по-добро място.

Още веднъж мерси за коментарите

180лв
                        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                          след няколко обезвъздушаваня и вадене ислагане не маркуча в скоростите и на мен ми протече.
                          Погледни дали е от самия маркуч или от мястото,където влиза в скоростите(ако е от там) си смени О пръстенчетата и си ти,обезвъздушаваш и няма да имаш ядове.
                          Ако е от маркуча да знаеш,че е бая цифра,но може да го дадеш за рециклиране
                          Успех и дано е от о пръстенчетата,че е най-ефтино и можеш да се справиш сам
                          Как става това обезвъздушаване? Ако някой сподели ще съм много благодарен. Маркуча беше дал фира и го купих, но не мога да обезвъздуша. Помпата я пробвах дава си налягане .
                          Alfa 156 1,6 TS ex
                          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Оправих се сам. Сега колата е пушка
                            Alfa 156 1,6 TS ex
                            Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Working...
                            X